Dumpor.com

Farma

Šumski golub i njegovi rođaci: opis, fotografija

smo navikli oko nas golubovi ponekad se prikupljaju cijeli stada i žive svoje živote u miru pored nas. Za neke gradove, te ptice već su postale vrsta pozivne kartice. U pravilu, to su uobičajeni golubovi, ili se nazivaju sizariki. Međutim, sve više i više

pokraj njih počinje susresti šumske golubove. Oni se razlikuju od drugih u svojim zanimljivim bojama i veličinama.

Šumski golub i njegovi rođaci: opis, fotografija Šumski divlji golubovi su vrlo različiti od njihovih gradskih sestara i ptica koje uzgajaju uzgajivači.

Index članka:

  • 1
    • 1.1 golub grivnjaš staništa i navike
  • 2 Klyntuh
    • 2.1 hranjenje
  • 3
    • 3,1 Gorlitsa prehrambene navike

golub grivnjaš

Dakle, prvi popis i najveći poznati primjerak golub grivnjaš ili vytyuten.

Ime je nedavno poznato samo uskom krugu stručnjaka na ovom području.

Dimenzije su impresivne.Širina krila može doseći tri četvrtine metar, a težina često doseže nekoliko kilograma. Možda je upravo zbog toga ptica počela privlačiti lovce. To

divlji golub ima u svom arsenalu ukazao kljun i mesnat tijela, što je bez sumnje o sposobnosti goluba na dugim i teškim letova. Predstavnici ove vrste lijepo su obojeni. Noge i kljun su obično crvena, niža - crvena i plava, grudi može varirati od tamnocrvena do crvena, plava natrag s inkluzije siva Rep je tamno sive boje s tamno granice na rubu. Vrata su zanimljivo označena bijelim mrljama. Mladi vikhiry gotovo se ne razlikuje očiglednim osobitostima, osim nedostatka bijelih mrlja na vratu. Vlasnik

Šumski golub i njegovi rođaci: opis, fotografija ima nenametljivu boju i čvrstu tjelesnu sposobnost dugotrajnih i udaljenih letova.

staništa i navike ptica ove vrste

tradicionalno žive u umjerenim širinama, koje uključuju ogromna područja zapadne Europe na zapadnom Sibiru. Golubovi u brdima koji žive u toplijim područjima ne migriraju. No, njihovi sjeverni roditelji napuštaju kuću zimi. Okupljaju se u velikim stadima i uspijevaju prevladati znatne udaljenosti u potrazi za optimalnim zimskim mjestom. Ime vrste daje jasnu predodžbu o podrijetlu i tradicionalnom mjestu prebivališta ove vrste. Međutim, sve više i više njih moguće je susresti u susjedstvu s nama, u gradovima. Tko zna, možda u stayke golubova nas postupati s krušnim mrvicama, ima golub grivnjaš golubica.Štoviše, urbanizirani golubovi se razlikuju od svojih divljih rođaka više hrabrosti i tolerantnog stava prema osobi. Stoga, daju priliku da ih se približe vrlo blizu. U prirodnom okolišu situacija je suprotna.

Kada se pokušate približiti najvećem šumskom golubi, bez razmišljanja, nestaje. Stoga su samo najsposobniji i iskusniji lovci uspjeli ušuljati putnika.

Zanimljivo je da utjecaj mjesta prebivališta utiskuje ponašanje bravica. Na primjer, gradskog stanovništva zbog lakše dostupnosti hrane i skloništa nisu tako lako letjeti u zimi i gniježđenja su vrlo duga i počinje u rano proljeće. Gnijezdo šume je sklona odmah nakon dolaska na drveće. Obično ženka postavlja testis i sama ih izbaci. Razdoblje inkubacije je nešto manje od tri tjedna. Međutim, tijekom prisilne potrage za hranom, muškarac preuzima odgovornost roditelja i uljudno zamjenjuje ženu u gnijezdu.

Šumski golub i njegovi rođaci: opis, fotografija Humoristični pilići često umiru, pa su ove ptice rijetke.

Unatoč njihovoj veličini, ptice jedu nepouzdana gnijezda. Kao rezultat toga, oni često ne podnose težinu pilića i kolapsa. Jednom na zemlji, mladi pilići postaju lako plijen za grabežljivce.

Ne biste trebali hraniti ove piliće ili ih dodirivati. Ljudska intervencija može ih značajno škoditi.

Možda zato golub grivnjaš tako teško natjecati s drugima u području reprodukcije. Iako se vitke gnijezde za naknadu dva puta godišnje: proljeće i jesen. Osim toga, u svakoj stoci ženka se obično izvlači za 2 jaja.

golub grivnjaš jesti sjemenke žitarica i borova, voće, lišće i travu i mogu jesti crva ili zrno. U blizini ljudska prehrana može se dodati, kao što su kruh ili žitarice.

Klyntuh

Drugo mjesto na popisu je šumska klintusa. Njegova gotovo monotona boja dominiraju sivo-plave nijanse u cijelom tijelu s prijelazom na zelenu na vratu. Filet malo ulijeva ružičastu vinsku boju. Na krilima su vidljive lagane oznake.Šape i kljun crvene. Muškarac je nešto veći od ženki, ima više živopisnih boja i malo više kljuna je lagana. U letu je ptica vrlo pokretljiva i energična. Clintuch stvara vlastita krila kovitlajućeg zraka, što je popraćeno zviždukom.

Tradicionalno mjesto prebivališta je šuma i šumska stepa od zapadne Europe do zapadnog dijela Sibira. Također, više južnih i toplijih područja, kao što su Središnja Azija, Turska, pa čak i Sjeverna Afrika.

Ljudi koji žive na sjevernim geografskim širinama Sibira i Srednje Azije migriraju zimi do južne Europe. Oni obično lete od kolovoza do listopada, a od veljače se vraćaju u ostatak svijeta. Tijekom leta, oni čine male stado, ali ne stvaraju red.

Šumski golub i njegovi rođaci: opis, fotografija Pink pasmine clintusa žive u sjevernim europskim regijama i migriraju u toplim zemljama tijekom zime.

Omiljena mjesta za gnijezdo pribjegavanja su šupljine starih stabala. Za uzgoj, oni odabiru teško dostupna za grabežljivce i ljude. Po prirodi su tihi i tajni.Često se skriva u granama stabala.Žena postavlja jedan ili dva testisa i visi ih 16-18 dana. Ponekad ga mužjak zamjenjuje u gnijezdu dok ne leti za hranom i zalijevanjem.

Hranjenje

Dijeta plavo-plave je uglavnom vegetarijanska hrana. To je sjeme crnogorice i žitarica, crnogorice, žute hrasta lužnjaka i ljubičica, svježa trava u rano proljeće. Manje golubove možete uživati ​​uz neke insekte ili mahune. To je osobito vrijedno za žene tijekom razdoblja izlijeganja.

U proljeće i jesen često piju na poljima u blizini gnijezdilišta. Međutim, mogu letjeti nekoliko kilometara. Clintuch skuplja hranu s površine zemlje i ne uzima zrno koje nije pala iz krvi. Stoga, ne šteti poljoprivredi.

Šumski golub i njegovi rođaci: opis, fotografija Clintuches voli ljubiti kukuruz, ali ne šteti poljoprivredi.

Konj

Poštovano treće mjesto je divlja kornjača. Izvana izgleda kao tipičan golub. Odozgo je oslikana u smeđim tonovima. Dno je tamnije. Gruda je crvenkasta i bijele točke pojavljuju se u obliku pruga na stranama vrata. Muškarci i žene su gotovo različiti jedan od drugoga. Muškarac je malo veći. Za razliku od sizareva, kornjače su vrlo žedne i pokretne.

Gorlitsa živi gotovo u cijeloj Europi uz prednost više južnih regija. Najsjevernijih pojedinaca stadoće do zime.

Sve više ptice pokušavaju izbjeći iscrpljujuće letove i ostati blizu osobe gdje se lako mogu naći utočište i hrana.

Šumski golub i njegovi rođaci: opis, fotografija Gorlitz se preferira naseliti u južnim dijelovima Europe.

Prehrambene prednosti

Kurkuma prehrana je povrtna hrana s prevladavanjem usjeva. Dakle, kornjača često živi u selima, vrlo blizu peradi. Mnogo rjeđe, ove ptice se naseljavaju u gradovima, gdje mogu, međutim, uživati ​​u ostatku kruha, ali ne previše tolerantne ljudske prisutnosti.

Golub voli gniježiti na crnogoričnim drvećem. To pomaže zaštiti potomaka od ptica grabljivica i domaćih mačaka.Ženka otvara 1-2 jaja unutar 17 dana. Obično za godinu dana imaju dva uzgojna pilića.

Gorlice je vrlo zanimljiv pogled. Pored lijepog pjevanja oni su ugodni za sluh, ptice također pružaju sorte u svojim prebivalištima.

Šumski golub i njegovi rođaci: opis, fotografija Video